11.4 °C
© WâldNet

Gewonde na ongeval op brug Burgum

ma 25 juni 2007 14.21 uur

BURGUM - Op de Burgumer brug vond rond 13.55 uur een kettingbotsing plaats waarbij drie bedrijfsauto's bij betrokken waren. De brandweer van Burgum moest er aan te pas komen om een slachtoffer uit het voertuig te halen. Deze zat met zijn voeten bekneld. Naast twee ambulance's, kwam de traumahelikopter van het UMCG ter plaatse om medische hulp te verlenen. Er werd 1 persoon met onbekende verwondingen vervoerd naar het ziekenhuis.

Een vrachtwagen, bestuurd door een 43-jarige Leeuwarder, reed op de Van Harinxmaweg in de richting van Sumar. Achter hem reed een vrachtwagen, bestuurd door 50-jarige Amsterdammer. Daarachter reed een 42-jarige man uit Leeuwarden. Ter hoogte van de brug remden de twee vrachtwagens af in verband met stilstaand verkeer. De bestuurder van de personenauto merkte dit te laat op en botste met zijn voorzijde tegen de achterzijde van de tweede vrachtwagen. Deze vrachtwagen botste door de klap met zijn voorzijde tegen de achterzijde van de voorste vrachtwagen.

Na het ongeval ontstond veel verkeershinder doordat de weg werd afgesloten. De Burgumer brug vormt een cruciaal punt in de verkeersdoorstroming bij Burgum. Omleidingen werden via Leeuwarden en Jistrum ingesteld.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

vrijdag 5 augustus | 6 reacties

45e Jaarmarkt in Dokkum