15 °C

Verdachte ontkent aanranden vrouw

di 26 juni 2007 16.33 uur

LEEUWARDEN - In de nacht van 18 maart werd een inwoonster van Rinsumageest in haar eigen woning door een man met een mes gestoken en aangerand. Ze werd aan de haren naar de grond getrokken, waarna de indringer haar bij de borsten vastpakte en haar met een mes in haar been stak. De vrouw wees een 36-jarige plaatsgenoot aan als de dader. Die werd diezelfde nacht werd opgepakt. De man ontkende in eerste instantie, maar gaf later toe dat hij die nacht bij de vrouw in huis was geweest om met haar te praten. Hij bekende dat hij de vrouw had aangevallen en dat hij haar had gestoken.

Hij zou boos zijn geweest omdat het slachtoffer een andere man had. Hij had al langere tijd een oogje op haar. Dinsdag bij de Leeuwarder rechtbank trok de man zijn bekentenis weer in. Hij beweerde dat de politie hem woorden in de mond had gelegd. Hij gaf toe dat hij verliefd was op het slachtoffer, maar hij was die nacht nooit in haar woning geweest. Dat was in tegenspraak met de redelijk gedetailleerde verklaringen die hij bij de politie had afgelegd. Hij had onder andere gezegd dat hij de vrouw niet dood wilde steken, hoewel dat wel had gekund. Ook was hij vrij precies geweest met betrekking tot het mes.

Volgens het slachtoffer was ze met een Stanleymes gestoken, de Rinsumageester had de politie verteld dat het om een broodmes ging. Hij had het mes buiten weggegooid, het is nooit teruggevonden. De officier van justitie vond dat de man dingen had verteld die hij alleen kon weten als hij die nacht in de woning was geweest. De officier eiste een gevangenisstraf van vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Verder zou de verdachte onder toezicht van de verslavingszorg moeten komen. Ook moet hij zich laten behandelen als de verslavingszorg dat nodig vindt. Uitspraak: 10 juli.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws