Account
Logo
Zoeken
13.3 °C

Schip in problemen boven Schier

wo 27 juni 2007, 0.23 uur

SCHIERMONNIKOOG - Reddingsdiensten zijn van dinsdag op woensdagnacht op de Noordzee druk in de weer geweest toen het schip genaamd "Mare Libere" motor en stuurproblemen kreeg zo'n 20 kilometer boven Schiermonnikoog.

Om 23.10 werd de reddingboot Koning Willem 1 van Schiermonnikoog gealarmeerd. Ook de reddingboten Jan enTitia Visser en de Alfred Krupp van het Duitse waddeneiland Borkum werden ingezet. Er stond een zware zeegang in de Westgat en ook de Noordzee was het erg onrustig. Bij de kotter was ondertussen al een Lynx-helicopter van de SAR gearriveerd en deze bleef ter plaatse standby tot de "Koning Willem I" in de buurt kwam.

In overleg met de bemanning van de kotter werd gewacht op een sleepboot. Rond half twee was de "Oceanic" ter plaatse en werd begonnen met het vastmaken van de sleep. Dit karwei nam nogal een behoorlijke tijd in beslag. Ondertussen was ook de "Alfred Krupp" van het Duitse waddeneiland Borkum aangekomen.

Toen de "Mare Libere" op sleep was genomen, werd in overleg met de Duitse collega's op de "Alfred Krupp" besloten dat de "Koning Willem I" weer terug kon keren naar het station. De Duitse reddingboot heeft de sleep begeleid naar de Eemshaven. Ook de reddingboot "Jan enTitia Visser" van de Eemshaven was onderweg, maar kon vroegtijdig terug keren. Rond acht uur vanmorgen was de "Koning Willem I" terug op station.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp








regionaal nieuws

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Fries EU-debat vindt plaats in Gorredijk

Poll: Wat vind jij de beste bijdrage van de EU voor jou?

De euro! Geen gedoe met geld op vakantie  
39.4%
Vrij reizen en werken in EU-landen  
31%
Miljardenbijdragen voor regionale ontwikkeling  
8.4%
Gezamenlijke aanpak migratie / klimaatbeleid  
21.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!