18.4 °C
© Jochem Wiersma

Open dag watertoren Dokkum

do 28 juni 2007 20.59 uur

DOKKUM - Donderdagavond had Vitens de watertoren in Dokkum opengesteld voor publiek. Dit in het kader van de week van het water. Tussen 17.00 en 21.00 uur kon het publiek genieten van het prachtige uitzicht over Noordoost Friesland. Door het heldere weer kon er kilometers ver gekeken worden. Veel van de bezoekers toog met film of fotocamera naar boven om mooie plaatjes te schieten van het prachtige uitzicht vanuit de 37 meter hoge watertoren.

Kon men boven genieten van het mooie uitzicht, in de kelder kon de techniek bewonderd worden. 's Nachts wordt het reservoir van 1000m3 bijgevuld om in de vroege ochtend voldoende water beschikbaar te hebben voor de vele mensen die gelijktijdig voor de wasbak of onder de sproeier staan. Met drie grote pompen wordt het water vanuit het reservoir het leidingnet ingepompt.

Rond 19.00 uur stond er een aardige rij wachtenden voor de toegangsdeur. Per keer mochten er niet meer dan 20 bezoekers naar boven. De bezoekers kregen na hun bezoek een mooie waterbidon van de Week van het Water mee naar huis.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws