13.2 °C

Bezoekers cross strooiden met kratten

vr 29 juni 2007 17.06 uur

LEEUWARDEN - Op 17 april vorig jaar, na een bezoekje aan de autocross in Makkinga, vond een groepje jongeren het nodig om op de terugreis vanaf een Unimog lege bierkratten en flesjes op de weg te gooien. Toen twee mannen, vader en zoon, de beschonken meute ter hoogte van Wijnjewoude aanspraken op hun gedrag liep de boel uit de hand. Vader en zoon kregen van in ieder geval drie man rake klappen. Een 24-jarige student uit Eindhoven werd daarvoor vrijdag door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf.

Het gezelschap op de Unimog had de bloemetjes kennelijk even lekker buiten gezet op de autocross; de stemming zat er nog steeds goed in op de terugweg. Ter verhoging van de feestvreugde strooiden de mannen kratjes en lege bierflesjes op de openbare weg. De twee latere slachtoffers reden in een bestelbus en ergerden zich aan de ravage. Ze spraken de feestvierders aan, maar aanvankelijk bleef een reactie uit. Totdat een van de twee zei dat hij de politie ging bellen, toen kwamen de mannen op de Unimog in actie. Vader en zoon kregen rake klappen en trappen. De verdachte zei dat hij alleen getracht had twee van zijn maten tegen te houden. Hij zou niet hebben geslagen.

Drie verklaringen -van personen die op de Unimog zaten- vertelden een ander verhaal: de student zou wel degelijk de zoon hebben geslagen en geschopt. De zoon moest naar het ziekenhuis waar zijn hand in het gips werd gezet. Hij claimde een schade van ruim 15.000 euro omdat hij als kleine zelfstandige een poos niet heeft kunnen werken. Hij moest werk uitbesteden omdat zijn hand in het gips zat. De verdachte had geluk: de rechter vond de claim te ingewikkeld voor behandeling in een strafzaak. Het slachtoffer zal een civiele procedure moeten starten als hij geld wil zien. De man kreeg wel 1000 euro smartengeld toegewezen. De verdachte kreeg een werkstraf van zestig uur. Hij zei dat hij waarschijnlijk in hoger beroep zou gaan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws