12.6 °C

Eastermarder dorpsfeest succesvol

ma 02 juli 2007 09.18 uur

BOELENSLAAN - Het Eastermarder dorpsfeest van dit jaar zit er weer op. De organisatie had dit jaar voor een zeer gevarieerd programma gezorgd en was zeer tevreden met het verloop van alle activiteiten. Grootste zorg van te voren was het weer. De hele week waren de voorspellingen al niet zo heel gunstig, maar met name op zaterdag tijdens de traditionele braderie en veemarkt liet de zon zich niet onbetuigd.

De ‘Eastermarder Merke’, een succesformule die al ruim vijfentwintig jaar mensen van heinde en verre naar Eastermar haalt, werd wederom druk bezocht. Nieuw dit jaar was dat veel activiteiten zich afspeelden op het onlangs geopende recreatieterrein "de Komerk", in plaats van in de loods aan de Teije Tolstraat. De loods die jaren voor het dorpsfeest werd gebruikt voldeed niet meer aan de geldende veiligheidseisen. Op de Komerk was daarom een grote feesttent neergezet. Zo werd er op donderdagavond een kinderdisco gehouden waar de jongste feestgangers uit hun dak konden gaan.

Vrijdagmiddag bonden de verschillende buurten de strijd met elkaar aan op een spelletjescircuit. Zo was er onder andere touwtrekken, een hindernisbaan en kon men gaan sumo-worstelen. Zaterdagavond was er in het centrum aan it Breed een zogeheten ‘motortrial’. Een stuntgroep uit Drenthe liet zien hoe goed zij overweg kon met een motorfiets.
Het dorpsfeest werd afgesloten eveneens in de feesttent waar de Eastermarders swingden op muziek van ‘Vangrail’.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws

vrijdag 5 augustus | 6 reacties

45e Jaarmarkt in Dokkum