18.3 °C

Man wordt vaak agressief van politie

za 07 juli 2007 00.15 uur

LEEUWARDEN - De reclassering had sterk de indruk dat een 27-jarige Ryptsjerker de neiging de schuld van de dingen die hij doet, buiten zichzelf te leggen. Daarbij heeft de man ook nog eens een hekel aan de politie. Als er agenten in de buurt zijn, wordt hij vaak agressief. Op 16 september vorig jaar kwam de Ryptsjerker in aanraking met de sterke arm der wet. Er waren op een gegeven moment ook een paar hele sterke armen nodig om de man in bedwang te houden.

De Ryptsjerker, die vrijdag voor de rechter moest verschijnen, werd aangehouden door een politieagent in burger toen hij op 16 september met zijn auto door Dokkum reed. Nadat de politieman zich geïdentificeerd had, werd de verdachte opstandig. Hij wilde zijn rijbewijs niet laten zien, hij weigerde te blazen en hij bedreigde de politiemensen die inmiddels ook ter plekke waren gekomen. De Ryptsjerker werd door drie man naar de grond gewerkt. Dat was volgens hem behoorlijk hardhandig gegaan. Hij had een bloedende hoofdwond opgelopen.

De politie vond in zijn auto een partij valse merkkleding -onder andere van Armani en Prada - waar de pittige prijskaartjes nog aanhingen. Volgens de verdachte had hij de kleren bij iemand in Drachten ingekocht, zonder te weten dat het namaak was. Op 29 oktober vorig jaar werd de man in Dokkum door twee politieagenten aangehouden omdat hij zonder licht fietste. Nadat hij een vrouwelijke agente had uitgescholden, mocht hij mee naar het bureau. Het bleek dat er nog een celstraf van 85 dagen openstond. De mocht hij meteen uitzitten.

Op 22 januari werd de man aangehouden bij Sijbrandahuis, nadat hij met 117 kilometer per uur over een 60 kilometerweg had gereden. Hij had bovendien teveel gedronken. De man was net uit de gevangenis ontslagen. Het lange rijtje strafbare feiten leverde de Ryptsjerker vrijdag een werkstraf op van 150 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. Voor de snelheidsovertreding en het dronken rijden kreeg hij een boete van 470 euro. Hij komt onder toezicht van de reclassering te staan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws