14.3 °C

Surhuisterveen: onrust in wielernacht

wo 08 augustus 2007 10.01 uur

SURHUISTERVEEN - Het nachtleven van Surhuisterveen na de profronde is onrustig geweest. De politie moest op een zeker moment met zestien agenten de orde handhaven. Er moest rond 3.00 uur diverse malen worden ingegrepen om de openbare orde te herstellen.

Het was onrustig bij twee horecagelegenheden aan de Groningerstraat. Een 24-jarige vrouw uit Harkema werd mishandeld en wilde met een aantal vrienden de zaak rechtzetten. In een andere horecagelegenheid waren twee klanten uiterst vervelend. Zij werden door de beveiliging op straat gezet. Door de incidenten was het onrustig op straat.

Er werd niet alleen onderling gevochten, al snel werd de politie belaagd door omstanders. Een 22-jarige man uit Kootstertille werd aangehouden, omdat hij een tot op heden onbekend gebleven persoon, die op de grond lag, diverse keren schopte. De man verzette zich hevig, waarbij de aanhouding ook nog eens bemoeilijkt werd omdat omstanders zich hinderlijk met de aanhouding bemoeide.

Er heerste een agressieve sfeer en er ontstonden steeds nieuwe schermutselingen. De openbare orde werd ernstig verstoord. Nadat met een megafoon het publiek gevraagd werd zich te verspreiden, heeft de politie uiteindelijk een linie gevormd, met twee hondengeleiders op de flanken. Hierbij zijn verschillende kleine charges uitgevoerd met de korte wapenstok. De politiehonden zijn alleen dreigend ingezet.

Een 21-jarige man uit Harkema werd aangehouden voor belediging. Een 16-jarige jongen uit Rottevalle werd aangehouden omdat hij, ook na diverse vorderingen, weigerde weg te gaan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws