14 °C

Dag van de garnaal op Lauwersoog

za 18 augustus 2007 19.09 uur

LAUWERSOOG - Zaterdag werd voor de derde keer de "Dag van de Garnaal" gehouden in de haven Lauwersoog. Europarlementariër Esther de Lange opende de Dag van de garnaal door het uitdelen van de eerste gratis garnalen aan het publiek. Duizenden bezoekers kwamen op het evenement af en genoten volop van de garnalen die werden aangeboden. Ook waren er veel instanties aanwezig, zoals de KNRM, de Landmacht, de Politie, de Douane de Brandweer, het Sigmateam en helikopters van de Luchtmacht en de Traumaheli van het UMCG in Groningen.

Langs de haven was een grote braderie en waren er een groot aantal met de visserij verbonden demonstraties en stands. Op verschillende boten kon een kijkje genomen worden en men kon een tochtje maken over het wad met o.a. een viskotter. Verder werden er verschillende demonstraties gehouden. De brandweer liet zien wat er gebeurt als je water op een vetpan gooit, en wat er met een campingflesje gebeurt als deze te heet wordt.

's Middags werd er door de SAR-helikopter een persoon vanaf de reddingsboot gehaald en op de kant afgezet. De actie vond twee uren later plaats dan gepland was. Nadat de helikopter was geland om twee uur, werdt hij weggeroepen voor patientenvervoer vanaf het eiland Vlieland. Een half uurtje later werd ook de reddingsboot Annie Jacoba Visser van Lauwersoog weggeroepen voor het lostrekken van een vastgelopen boot op het wad.

Door het wat minder mooie weer aan het begin van de dag, leek het erop dat er minder mensen naar het evenement zijn gekomen dan de vorige keer. De organisatie verwachte zo'n 30-40.000 bezoekers in Lauwersoog. Het exact aantal bezoekers is op dit moment niet bekend. De "Dag van de Garnaal" wordt georganiseerd door de Stichting Promotie Lauwersoog.

In de video is te zien hoe de SAR een demonstratie geeft.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Regionaal nieuws