Logo
Zoeken
Zoeken
-0.5 °C

Vrouw uit Hurdegaryp beroofd

wo 03 oktober 2007 10.14 uur

HURDEGARYP - Een 42-jarige vrouw uit Hurdegaryp is dinsdagavond door een 28-jarige Leeuwarder beroofd van haar tas in de Bagijnestraat in Leeuwarden. Omstreeks 22.15 uur liep de vrouw met een kennis door de straat. Uit de Kleine Kerkstraat kwam de verdachte op een fiets om de hoek en trok de tas van het schouder van het slachtoffer en fietste hard weg. De vrouw liep bij het losrukken letsel aan haar hand op.

Door de politie werd direct een zoekactie naar de dader gestart. Op de Leendert Sinnemastraat werd een man aangetroffen die volledig voldeed aan het signalement van de overvaller. Ook had hij gestolen spullen uit de tas van het slachtoffer bij zich.

Het bleek dat kort daarvoor op de Stationsweg ook al een verdachte aangehouden was die voldeed aan het signalement. Hij werd echter niet herkend door de getuigen. Het slot van de fiets waar hij op reed, was gekraakt. Hij bekende de fiets te hebben gestolen op het Zaailand. Op verdenking van fietsdiefstal is ook deze verdachte, een 23-jarige Leeuwarder, voor nader onderzoek ingesloten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....