Logo
Zoeken
Zoeken
0.3 °C

Damwoudsters zien nooit politie

wo 03 oktober 2007 13.31 uur

DAMWâLD - Inwoners van Damwoude zien maar zelden politie op straat. Dat blijkt uit een enquête die de Dorpsbelangen van Dantumawoude en Akkerwoude in het voorjaar hebben gehouden. "Velen stellen dat men zelden een agent op straat ziet en dat er veel te weinig gecontroleerd wordt op snelheid op de doorgaande wegen."

Dorpsbelangen hield de enquête om in 2008 tot een goede dorpsvisie te komen. Het blijkt dat vooral onderwerpen als jeugdbeleid, sport, het dorpshuis, woningbouw, ouderenbeleid en huisvesting belangrijk zijn. Veel Damwoudsters missen verder een multifunctioneel centrum waar mensen samen kunnen komen en waar activiteiten kunnen worden gehouden.

Uiteraard zijn er ook positieve zaken te noemen. Zo is men zeer tevreden over het gescheiden inzamelen van het afval. Het gemeentebeleid van de afgelopen jaren verdient bij deze vraag een eervolle vermelding. Velen hebben verder wel hinder van het zwerfvuil en het fietspad naar Dokkum is de grote negatieve topper.

Dorpsbelangen wil nu keukentafelgesprekken houden met inwoners van Damwoude om aan de hand van de belangrijkste onderwerpen tot een goede dorpsvisie te komen. Deze gesprekken vinden in november plaats en elke Damwoudster kan zich opgeven voor deelname.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....