Logo
Zoeken
Zoeken
0.3 °C

Rechter 'rekent af' met verdachte

wo 03 oktober 2007 15.23 uur

LEEUWARDEN - Met een strafblad dat ettelijke pagina's dik is en waarop ook nog eens de nodige ernstige feiten prijken, kwam een inwoner van Zwaagwesteinde (22) woensdag bij de politierechter niet meer weg met een werkstraf. Dat de verdachte een baan heeft en binnen afzienbare tijd vader wordt, telde voor de rechter minder zwaar dan de ernst van de delicten die hij deze keer op zijn geweten had.

Op 16 december 2006 mishandelde de Zwaagwesteinder in Buitenpost een 39-jarige vrouw. Samen met een kameraad had de verdachte geprobeerd in te breken bij een slagerij aan de Kerkstraat. De vrouw zag het tweetal en zette de achtervolging in. De verdachte pakte haar vast, duwde haar tegen de grond en stompte haar tegen het lichaam. De man beweerde dat hij op het erf van de slagerij was geweest omdat hij moest plassen. 'Een slap verhaal', vond de rechter.

Ruim twee weken eerder had de verdachte, ook in Buitenpost, iemand met een mes bedreigd. Op 22 februari werd hij betrapt toen hij bij de Media Markt in Leeuwarden probeerde een X-Box te stelen. De Zwaagwesteinder was alle keren onder invloed van drank. De man heeft al diverse werkstraffen en voorwaardelijke straffen gehad. Hij liep bovendien nog in een proeftijd. 'Voorwaardelijke straffen helpen niet. Het is nu gewoon afrekenen', stelde de rechter. De verdachte kreeg vijf maanden cel. Een eerder voorwaardelijk opgelegde straf werd omgezet in twee maanden cel.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....