Logo
Zoeken
Zoeken
2.6 °C

Arriva laat scholieren lopen in regen

do 04 oktober 2007 19.00 uur

LEEUWARDEN - Tientallen scholieren van de Friese Poort in Leeuwarden zijn donderdag in de kou en regen gezet door een buschauffeur van Arriva. De leerlingen reisden met de stadsdienst (lijn 3) naar het busstation om hun weg naar huis te vervolgen. Vanaf de bushalte in de Esdoornstraat moesten ze echter lopend naar het station omdat de buschauffeur het 'zat' was.

De bus pikte rond het middaguur de grote groep leerlingen op bij de Friese Poort en bij de eerstvolgende halte werd op het 'stopknopje' gedrukt zonder dat er iemand uitstapte. In de Esdoornstraat gebeurde het opnieuw en de situatie schoot de buschauffeur in het verkeerde keelgat. Hij sloot alle deuren en niemand mocht meer uitstappen. Ook een oud vrouwtje dat graag meewilde rijden, moest maar wachten.

De buschauffeur stelde via de centrale De Friese Poort op de hoogte. Uiteindelijk kwam een schoolmedewerker in de bus en noteerde alle namen. Nadat de leerlingen konden uitstappen alarmeerde de buschauffeur - op de koop toe - de volgende lijndienst om de scholieren te laten staan. Met de duim omhoog reed deze buschauffeur voorbij zodat iedereen te voet verder moest. Er zal nog een bijeenkomst op school plaatsvinden om te praten over de bus-perikelen van deze gedenkwaardige donderdag 4 oktober.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....