Logo
Zoeken
Zoeken
-0.8 °C
© Jochem Wiersma

Dorpshuis Rinsumageest uitgebrand

vr 05 oktober 2007 06.11 uur

RINSUMAGEAST - Het dorpshuis De Beijer aan de Tjaardaweg 44 in Rinsumageest is donderdagnacht volledig uitgebrand. Het gebouw uit 1967 brandde rond 4.45 uur in korte tijd volledig uit. Diverse brandweerkorpsen uit Damwoude, Dokkum en Burgum zijn ter plaatse gekomen om de brand te blussen. Op dit moment is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Volgens getuigen van het eerste uur ontwikkelde de brand zich aan de achterzijde van het pand.

Dorpsbewoners zien het verlies van het dorpshuis als een ramp. Zo'n 70 vrijwilligers zetten zich in voor het dorpshuis en vrijwel alle dagen waren er activiteiten. Ook werd het dorpshuis als sportkantine gebruikt. Het dorpshuis zou te zijner tijd wel gesloopt worden voor de nieuwbouw van het dorpshuis. Met de nieuwbouw is een investering van 1.4 miljoen euro gemoeid.

De brandweer kon door de snelle inzet voorkomen dat de brand naar een naastgelegen woning oversloeg. Nadat de brand onder controle was is men de hele ochtend nog in de weer geweest om na te blussen. Het dorpshuis is door de heftige vlammenzee volledig uitgebrand.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....

vandaag, 20.55 uur | 1 reactie

Kerstfair centrum Dokkum

donderdag 8 december

Inbraak overdag in woning in Grou