Logo
Zoeken
Zoeken
6.1 °C

Geen straf voor bejaarde Dokkumer

wo 28 november 2007 17.08 uur

LEEUWARDEN - Het was woensdag de tweede keer in zijn leven dat een 79-jarige Dokkumer tegenover een rechter zat. De eerste keer was drie maanden geleden, op 28 augustus. De man zou op 14 juni vorig jaar bij een pinautomaat een vrouw hebben mishandeld die in een scootmobiel zat. De zaak werd eind augustus aangehouden. Twee getuigen die niet door de politie waren gehoord, moesten van de rechter alsnog gehoord worden. De vrouw die in scootmobiel zat en een andere getuige hadden identieke verklaringen afgelegd.

Allebei hadden verklaard dat de Dokkumer de vrouw zou hebben geslagen en geschopt. Ook zou hij op haar bril gestampt hebben. Dat bestreed de verdachte. Hij had de vrouw een paar keer 'een draai om de oren' gegeven toen zij tot zijn verbazing uit de scootmobiel omhoog was gekomen en hem was aangevlogen. De nieuwe getuige bevestigde grotendeels het verhaal van de Dokkumer. De rechter kon zich niet aan de indruk onttrekken dat de vrouw misbruik van de situatie had gemaakt door haar aangifte aan te dikken.

Dat de verdachte uit noodweer had gehandeld, zoals zijn advocaat aanvoerde, ging de rechter weer iets te ver. De man werd niet dusdanig in het nauw gedreven dat hij geen kant meer op kon, vond de rechter. Rekening houdend met de rol van het slachtoffer verklaarde de rechter de Dokkumer schuldig, maar zij liet een straf achterwege. Dat de verdachte tot twee keer toe voor moest komen, was volgens de rechter ook al een beetje een straf.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....