Logo
Zoeken
Zoeken
4.9 °C

Conflict om winst in Rinsumageest

vr 30 november 2007 09.44 uur

RINSUMAGEAST - Voetbalclub Rinsumageest (VCR) en het bestuur van het dorpshuis De Beijer hebben een conflict over de winstverdeling van de horeca-inkomsten in het dorp. Beide partijen hebben oud-wethouder Jouke Dantuma ingeschakeld om als mediator een oplossing te vinden. Na de brand van het dorpshuis en enkele publicaties in de media escaleerde het conflict.

Mediator Jouke Dantuma heeft inmiddels met beide partijen gesproken. De financiële situatie van dorpshuis De Beijer biedt te weinig ruimte om op dit moment tot winstdeling over te gaan. VCR heeft verder geen rooskleurige toekomst als het negatieve saldo van het afgelopen seizoen in de komende jaren een trend wordt.

Dantuma zijn voorstel is nu om een commissie op te richten waarbij van elke vereniging twee personen zitting in hebben. De commissie, geleid door een onafhankelijke voorzitter, moet de volgende vragen beantwoorden: Welk deel van de opbrengst uit de horeca brengt VCR in, hoe groot moet deze inbreng zijn om winstdeling in te voeren? en welke verdeelsleutel moet dan worden toegepast?

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....