Logo
Zoeken
Zoeken
5.8 °C

Handtekeningen voor dorpshuis Delfeart

za 01 december 2007 20.04 uur

SURHUIZUM - Inwoners van Surhuizum hebben in korte tijd 183 handtekeningen verzameld tegen de dreigende sluiting van dorpshuis 'De Delfeart' in Surhuizum. De handtekeningen zijn, samen met het verzoek om het dorpshuis voor het dorp te behouden, bij het bestuur van het Plaatselijk Belang Surhuizum aangeboden.

De inwoners doen in de brief een beroep op Plaatselijk Belang om met het dorpshuisbestuur in gesprek te gaan. Uitgangspunt zou kunnen zijn dat er een poging wordt gedaan om het dorpshuisbestuur te bewegen om zijn besluit om op te stappen nog eens te overwegen. Daartoe zou, volgens deze Surhústers, Plaatselijk Belang een bemiddelende rol kunnen spelen tussen gemeente en dorpshuisbestuur.

Mocht dit voorstel niet mogelijk zijn, dan dringen de inwoners er bij Plaatselijk Belang op aan om zo snel mogelijk een nieuw bestuur voor het dorpshuis te zoeken. Wanneer dit op korte termijn niet lukt, zou Plaatselijk Belang, dat destijds opdracht gaf om een dorpshuis te realiseren, zelf voorlopig beheer en exploitatie op zich kunnen nemen, wordt in de brief gesteld. In de brief wordt tevens waardering uitgesproken voor de geweldige inzet van het opgestapte dorpshuisbestuur en de vele vrijwilligers in de afgelopen jaren.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....