Logo
Zoeken
Zoeken
5.7 °C

Lagere straf voor overval Stroobos

zo 02 december 2007 17.51 uur

LEEUWARDEN - Voor haar aandeel in de overval op Jannes Wouda uit Stroobos, kreeg een 24-jarige inwoonster van het Groningse Noordbroek vorige week van het gerechtshof in Leeuwarden een aanzienlijk lagere straf dan van de rechtbank. In augustus vorig jaar werd de vrouw veroordeeld tot de maximale werkstraf -240 uur- en een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. Het gerechtshof legde een werkstraf van 60 uur op.

Wouda werd in de nacht van 23 mei 2005 in zijn woning door twee gemaskerde mannen overvallen. Een van de overvallers was zijn toen 25-jarige neef uit Oude Pekela. Die was samen met een kameraad, een 23-jarige inwoner van Wildervank, en twee vriendinnen, waaronder de vrouw uit Noordbroek, naar Stroobos gereden. De politie kwam al snel bij de neef terecht, omdat deze medio jaren negentig een behoorlijk geldbedrag van zijn oom had gestolen. De mannen kregen van de rechtbank onvoorwaardelijke celstraffen van achttien en twintig maanden.

De rechtbank rekende de Noordbroekse de overval volledig aan. De vrouw beweerde destijds dat zij nooit heeft geweten wat de mannen van plan waren. Volgens het gerechtshof is de vrouw de overvallers behulpzaam geweest, door de auto te besturen waarin het viertal naar Stroobos was gereden. Zij had bovendien geen aandeel in het geweld gehad. De overval mislukte, omdat Wouda zich kranig weerde en omdat een buurman op het kabaal was afgekomen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....