Logo
Zoeken
Zoeken
8.5 °C

Hennep kweken voor bedrijf zoon

ma 03 december 2007 17.21 uur

LEEUWARDEN - Op 10 oktober ontdekte de politie dat er in een woning aan het Spokepad in Hallum hennep werd geteeld. Op de benedenverdieping en in verschillende ruimtes op de eerste verdieping werden een kleine 1000 hennepplanten opgekweekt. De bewoonster, een 50-jarige, uit Vietnam afkomstige vrouw, werd maandag door de rechter in Leeuwarden veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden.

De vrouw moet bovendien 6000 euro aan de Staat betalen. Volgens de rechter heeft ze dat geld 'verdiend' met de hennepteelt. De volgende keer moet de vrouw er rekening mee houden dat ze moet zitten. 'Ik hoop dat het mevrouw duidelijk wordt dat het menens is', waarschuwde de rechter. In december vorig jaar kreeg de vrouw ook al een werkstraf omdat ze op een andere locatie hennep had geteeld.

De woning in Hallum stond op naam van haar ex-partner. Ze zei dat een onbekende man de boel had opgebouwd en aangesloten. De stroomleidingen voor de plantages liepen buiten de meter om. Er was al een keer geoogst. Drie Vietnamese jongens zouden de bewoonster hebben geholpen de henneptoppen te knippen. Toen de vrouw werd aangehouden had ze 8000 euro in contanten bij zich. Volgens haar had ze dat geld geleend van haar zus in Vietnam.

Het was bestemd voor haar zoon die problemen had met het opstarten van zijn bedrijf. Een onaannemelijk verhaal vond de rechter. De grote onbekende had de vrouw 6000 euro beloofd voor het ter beschikking stellen van de woning. Na de tweede oogst zou zij 12.000 euro ontvangen. Haar 22-jarige dochter uit Leeuwarden, die zei dat ze toevallig in de woning was toen de politie aanbelde, werd vrijgesproken. De Vietnamese is inmiddels verhuisd naar Leeuwarden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....