Account
Logo
Zoeken
4.3 °C

Dealer uit Hemrik moet flink betalen

ma 3 december 2007, 17.48 uur

LEEUWARDEN - Een 63-jarige inwoner van Hemrik moet 155.488 euro aan de staat betalen. De man heeft ruim twee jaar lang in heroïne en cocaïne gedeald. Hij werd maandag door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig maanden, waarvan tien voorwaardelijk. Hij heeft bovendien bijstandsfraude gepleegd, door de 'inkomsten' uit de drugshandel niet op te geven aan de sociale dienst van de gemeente Opsterland.

In de twee jaar dat hij drugs verkocht heeft de dealer ongeveer 10 kilo heroïne en 2½ kilo coke verkocht. De man had de handel overgenomen van een stel dat naar Drachten was verhuisd. Een Groninger, die deze week terecht moet staan, leverde de drugs. Een 39-jarige Leeuwarder hielp de dealer met het wegen van de drugs en het fabriceren van bolletjes.

Deze verdachte werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien maanden, waarvan zes voorwaardelijk, plus een werkstraf van 200 uur. Ook hij heeft bijstandsfraude gepleegd. Hij ontving een zwerversuitkering van de gemeente Leeuwarden. Van hem werd maandag ruim 13.000 euro 'geplukt'. De gemeente Opsterland wil dat de inwoner van Hemrik de ten onrechte ontvangen bijstandsuitkering, in totaal 26.000 euro, terugbetaalt. De ruim anderhalve ton die de man in de Staatskas moet storten is volgens de rechtbank de winst die hij met de handel in drugs heeft gemaakt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Bouwplannen aan Terpsterwei in Eanjum gaan door

Poll: Wat is de toekomst van Holwerd aan Zee?

Dat project gaat kopje onder  
75.4%
Heel misschien wordt het nog wat....  
3.1%
Ik hoop dat het doorgaat!  
21.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!




regionaal nieuws

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie

Zorgen leefruimte Gomarus College bij ChristenUnie




regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'