Logo
Zoeken
Zoeken
8.5 °C

Dokkum: wonen in oude hotelkamers

do 06 december 2007 23.55 uur

DOKKUM - Er zijn plannen om de oude hotelkamers van restaurant en hotel ’t Steakhouse om te bouwen tot een aantal wooneenheden. Het gaat dan om de eerste en tweede verdieping van het voormalige hotel op de hoek van de Koningstraat en de Hogepol. Na de verbouwing ontstaan een aantal geheel zelfstandige woningen. Daarnaast komen er een aantal wooneenheden die wel een eigen sanitaire ruimte hebben, maar de keukenfaciliteiten zullen gaan delen.

De initiatiefnemer diende bij de gemeente Dongeradeel een vrijstellingsverzoek in om met het pand aan de slag te kunnen gaan. Het bouwplan voor de verbouwing is op enkele punten namelijk in strijd met het bestemmingsplan in de binnenstad van Dokkum. Op dit moment rust namelijk de bestemming ‘kantoren’ op de locatie, waardoor een woonfunctie nog niet is toegestaan. De gemeente Dongeradeel wil echter een vrijstelling verlenen aan de ondernemer om de plannen als nog door te laten gaan.

De herbestemming past binnen het beleid van de gemeente om de woonfunctie in de binnenstad te bevorderen. Daarnaast worden er aan de buitenkant van het pand geen wijzigingen aangebracht. Wanneer er in de gemeenteraadsvergadering van 20 december 2007 akkoord gegaan met die vrijstelling, kan er worden gestart met de verbouwing van de bovenverdieping.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....