Logo
Zoeken
Zoeken
4.8 °C

Vechterij bij Drachtster woning

vr 07 december 2007 18.25 uur

LEEUWARDEN - Het was er nogal 'need' aan toegegaan, op 3 juni bij een woning in de Geelgorsstraat in Drachten. Een 25-jarige inwoner van die plaats had een poosje een kamer gehuurd bij een 22-jarige plaatsgenote. De bewoonster had de man de huur opgezegd. Toen de Drachtster op 3 juni langskwam om zijn spullen op te halen, zaten er nieuwe sloten op de deuren. De bewoonster wilde hem en de twee mensen die hij bij zich had er niet in laten. Vervolgens liep de boel volledig uit de hand.

Op één na moest het het hele stel vrijdag voorkomen bij de rechtbank in Leeuwarden. Het kwam tot een handgemeen gekomen tussen de bewoonster en haar 21-jarige vriend en de rest. De ex-huurder raakte in gevecht met de vriend, die zich op zijn beurt bedreigd voelde door de twee kompanen van de 25-jarige. Een vrouw uit Drachten (20) sloeg met een honkbalknuppel de ruiten van de woning aan diggelen. De tweede persoon, de man moet zich later nog bij de rechtbank verantwoorden, had een Staffordshire terriër bij zich. De hond zou de vriend van de bewoonster hebben gebeten.

Omdat beide partijen zich niet onbetuigd hadden gelaten, kregen alle betrokkenen een straf. De 21-jarige Drachtster, die vrijdag als enige op de zitting van de politierechter kwam, kreeg een werkstraf van 100 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk. Zijn vriendin moet 80 uur onbetaald werken. De 25-jarige Drachtster heeft een pittig strafblad en kreeg mede daarom een werkstraf van 100 uur. De vrouw die de ruiten insloeg kreeg ook 80 uur dienstverlening.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....