Account
Logo
Zoeken
9 °C

Drankrijder door het oog van de naald

wo 30 januari 2008, 15.12 uur

LEEUWARDEN - In 2000 en 2003 werd de 36-jarige Noardburgumer betrapt op rijden met drank op en rijden tijdens een ontzegging. In 2004 zelfs tot tweemaal toe. In de nacht van 6 september vorig jaar was het opnieuw raak. Eigenlijk telde die keer ook voor twee. Nadat de man van de politie een rijverbod van acht uur had gekregen, was hij toch weer in de auto gestapt. Dat leverde hem donderdag bij de politierechter in Leeuwarden een werkstraf op van 40 uur en een rijontzegging van twee jaar.

Iets na twaalven werd de Noardburgumer 'gepakt' in Burgum. Hij had meer dan drie keer teveel gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod. Om kwart over twee zag de politie de man weer rijden. Ditmaal kwam er een overtreding bij: hij reed niet alleen tijdens een rijverbod, hij had ook geen geldig rijbewijs bij zich. De auto werd in beslag genomen.

Hij was weer gaan rijden omdat de auto -die op naam staat van de moeder van de verdachte- de volgende dag gebruikt moest worden. En dat terwijl de Noardburgumer al een verleden heeft op het gebied van dronken rijden. Het CBR heeft het rijbewijs ook al eens ingenomen. De man is kraanmachinist en geen rijbewijs zou volgens hem betekenen dat hij zijn ontslag zou krijgen.

Daar had de officier van justitie geen boodschap aan. Die eiste een gevangenisstraf van 7 weken en een rijontzegging van twee jaar. 'Einde verhaal, einde clementie', aldus de officier. De rechter was ietsje schappelijker en maakte er een werkstraf van. Wel heeft de Noardburgumer de komende twee jaar -de duur van de proeftijd- een voorwaardelijke celstraf van vier weken boven het hoofd hangen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag

Mevrouw Wobbes-Drent viert 101e verjaardag


regionaal nieuws

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette

Oliespoor van 500 meter door lekkende Corvette



regionaal nieuws

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland

Zeven lintjes uitgereikt in Smallingerland




regionaal nieuws

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân

Zes lintjes uitgereikt in Noardeast-Fryslân