Account
Logo
Zoeken
Zoeken
6.9 °C

Domme hynders smeten met dranghek

ma 04 februari 2008 17.17 uur

LEEUWARDEN - De officier van justitie betitelde de twee Oosterwoldigers (23 en 29 jaar) maandag als een stel 'domme hynders'. De twee moesten voor de rechter verschijnen omdat ze op 9 april vorig jaar, tweede Paasdag, een bijdrage hadden geleverd aan de ongeregeldheden die na afloop van de Makkingaster autocross waren ontstaan. Het duo had met dranghekken en stekpaaltjes naar mensen gegooid. De jongste van de twee had bovendien met een musketonhaak gedreigd, die hij als een soort boksbeugel in de hand had. Iemand raakte gewond doordat hij een dranghek op het scheenbeen kreeg.

Volgens de verdachten werden zij ingesloten door een groep van 20 of 30 man en moesten zij zichzelf wel verdedigen. Ze ontkenden niet dat ze met dingen hadden gesmeten. Nadat ze door de ordedienst van het terrein waren verwijderd kwamen ze terug met een 22-jarige plaatsgenoot, die met zijn auto op bezoekers van de cross was ingereden. De man werd in augustus vorig jaar veroordeeld tot een celstraf van een jaar wegens poging tot doodslag.

Het was allemaal uit de hand gelopen omdat een 22-jarige Oosterwoldiger de gsm van een 16-jarige Makkingaster had afgepakt. De jongen maakte foto's met zijn mobieltje. Daarop kwamen Oosterwoldigers en Makkingasters tegenover elkaar te staan. De 22-jarige kreeg begin juni vorig jaar een boete van 250 euro. Zijn twee dorpsgenoten moeten allebei 120 uur onbetaald werken. Beide verdachten kregen maandag bovendien een voorwaardelijke celstraf van twee weken. De jongste had al vier gevallen van openlijke geweldpleging achter zijn naam staan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....