Account
Logo
Zoeken
Zoeken
15.2 °C

Koperdief kan het stelen niet laten

di 27 mei 2008 20.44 uur

LEEUWARDEN - Samen met zijn halfbroer uit Leeuwarden (23) trok een 29-jarige Drachtster eind oktober vorig jaar de bliksemafleiders van het waterzuiveringsgebouwtje van Douwe Egberts in Snikzwaag. De twee mannen hadden dinsdag voor de rechter moeten verschijnen, maar ze lieten het afweten. De Drachtster, hij heeft een strafblad, kreeg een onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

De halfbroers zaten krap bij kas toen ze hoorden dat koper nogal wat op kon leveren. In de nacht van 26 oktober vorig jaar besloten ze hun geluk te beproeven bij het waterzuiveringsgebouw van DE in Snikzwaag. Dat ze hun auto pal bij iemand voor de deur hadden geparkeerd deed hen de das om.

De bewoner rook onraad en belde de politie. Niet veel later werden de verdachten aangehouden. Doordat er geen hoedenplank in de auto zat, hadden de agenten vrij zicht op de 36 kilo koperdraad die los in de kofferbak lag. De auto werd in beslag genomen en in Heerenveen onderzocht. Er bleek ook nog eens 0,88 gram speed in te liggen.

Beide mannen hebben een strafblad. De Drachtster werd op 6 maart veroordeeld tot vier maanden cel plus vier maanden voorwaardelijk, voor een hele reeks koperdiefstallen. De politierechter veroordeelde hem dinsdag tot een celstraf van een maand. De Leeuwarder kreeg een werkstraf van dertig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes weken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....

zaterdag 30 september

De Spitkeet in teken van fruit