Account
Logo
Zoeken
Zoeken
15.2 °C
Foto: Geert Huisman

Gariper school koploper digi-onderwijs

vr 30 mei 2008 17.40 uur

GARYP - Op basisschool De Wrâldpoarte in Garyp is vrijdag een nieuw systeem geïnstalleerd waarbij de kinderen via een draadloos bakje antwoorden kunnen geven op klassikale vragen van de meester of de juf. De antwoorden worden direct verwerkt in grafieken zodat de leerkracht meteen een overzicht heeft over de prestaties van de leerlingen. Zo is ook te zien hoe lang elk kind nadenkt voordat hij/zij het antwoord intoetst en wat de scores zijn. Het systeem is een uitbreiding van het digitale schoolbord ActivBoard dat sinds een halfjaar wordt gebruikt in de groepen 7 en 8.

Meester Willems van groep 7 van de Gariper basisschool is enthousiast over de nieuwe ontwikkeling en zegt dat hij zo'n grote sprong voorwaarts in zijn 37 jaar lange carrière niet heeft meegemaakt. Via het digitale schoolbord kan hij met een aparte pen dingen opschrijven en eventueel direct weer wissen. Ook kunnen afbeeldingen en teksten simpel worden getoond op dit digitale schoolbord zonder dat er maar een krijtje aan te pas komt.

De school in Garyp is de eerste basisschool in de gemeente Tytsjerksteradiel die het systeem heeft aangeschaft en heeft geïnstalleerd. Met behulp van subsidie van de gemeente kon het systeem, dat prijzig is in aanschaf, worden gekocht. De eerste vragen werden vrijdag via het systeem aan de kinderen voorgelegd en de klas gaf zonder problemen met antwoord op de vragen die gesteld werden over Rembrandt.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....