Account
Logo
Zoeken
Zoeken
20.2 °C
© BD-Fotografie/Berend

Burgemeester onthult Tynster Skûtsje

za 31 mei 2008 19.10 uur

TIJNJE - Burgemeester Francisca Ravestein heeft zaterdagmiddag officieel de naam van het Tynster Skûtsje onthuld. Onder grote belangstelling was de dertien man tellende bemanning van het Skûtsje getuige van dit gebeuren.

In de zomer van 2007 ontstond binnen een actieve groep van vrienden in Tynje het idee om te gaan skûtsjesilen. Bij navraag bleek hier een aantal mensen zeer serieus in geïnteresseerd te zijn. Om het “gevoel” te krijgen werd daarom al snel een middag skûtsjesilen geboekt. Het enthousiasme was bij een deel zo groot dat er werd besloten om een bijeenkomst te houden met mensen die in potentie wilden meezeilen.

Een deel van de deelnemers had al veel ervaring met organiseren en samenwerken via hun jarenlange ervaring in het succesvolle combinerace-team van het dorp. Naast het deel dat afkomstig was uit het combineteam waren er ook anderen uit de kenniskring aanwezig die enthousiast waren over het idee: het Tynster Skûtsje Project werd gelanceerd.

Een plan van aanpak werd gemaakt en de zoektocht naar potentiële skûtsjes begon. De groep meende al snel een skûtsje te hebben gevonden in de “Bruine Beer” een skûtsje uit de klasse A- klein. Helaas bleek op dit skûtsje al een optie tot koop te zitten. Hierna werd de aandacht gefocust op enkele andere skûtsjes maar dezen bleken of niet haalbaar of niet te passen binnen onze visie.

De zoektocht leek op een dood spoor te zitten totdat de eigenaar van de Bruine Beer contact met het team opnam met de melding dat het skûtsje weer te koop was. Ondertussen werd gekeken naar de naam van het skûtsje. Na een lange vergadering werd de naam ’t Swarte Wief gegeven aan het skûtsje. Deze naam is ontleed aan een mythe welke vertelt dat ongeveer 100 jaar geleden 2 mannen zogaamde 'zwarte wiefen' hadden gezien bij volle maan.

Het skûtsje wordt in de vaart gehouden en voor deelname aan wedstrijden klaargemaakt via “Stichting Beheer Tynster Skûtsje”. Met het skûtsje zal de bemanning deelnemen aan wedstrijden van de IFKS vanaf 2008.

Meer informatie over het Skûtsje is te vinden op:

http://www.swartewief.nl

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....

zaterdag 30 september

De Spitkeet in teken van fruit