Account
Logo
Zoeken
15.9 °C
Spijkerpakkenband wint publieksprijs
Groepsfoto in het Franse Amboise

Spijkerpakkenband wint publieksprijs

ma 9 juni 2008, 17.12 uur

GORREDIJK - Brassband De Spijkerpakkenband uit de gemeente Opsterland heeft de publieksprijs gewonnen tijdens de Franse Open Kampioenschappen in het Franse plaatsje Amboise. De brassband, die onder leiding van Thijs Oud staat, deed zaterdag mee aan het kampioenschap.

De kampioenschappen waren opgedeeld in drie verplichte onderdelen: marswedstrijd, contest en buitenconcert. Vooral de mars was interessant want het was voor het eerst in de historie van De Spijkerpakkenband dat er meegedaan werd aan een marswedstrijd.

Als laatste onderdeel werd door alle deelnemers een buitenconcert in het centrum van Amboise verzorgd. Na de spanning van de contest was het tijd voor lichte muziek en entertainment. De Spijkerpakkenband speelde voor een enthousiaste menigte een programma met toegankelijke muziek zoals Rood van Marco Borsato en Vitae Lux.

De Spijkerpakkenband behaalde 109,5 punten (van de 120 punten) voor haar muzikale performance tijdens de contest. De juryleden gaven tijdens de bekendmaking van de punten aan dat het niveau in de "division Excellence" erg hoog was. Voor het buitenconcert werd De Spijkerpakkenband beloond met de publieksprijs voor de muziekkeuze, uitvoering en de totale sfeer. De muzikanten en dirigent gingen weer naar huis met twee prachtige bokalen en 800 euro prijzengeld.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Automobilist rijdt slagboom eraf bij Lidl

Automobilist rijdt slagboom eraf bij Lidl
Poll: Hoe betaal jij het liefst?

Met contant geld  
58.1%
Met pinpas  
26.1%
Met telefoon / horloge  
13.8%
Online, met ideal / creditcard  
2.1%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Flinke file op de A7 door meerdere ongevallen

Flinke file op de A7 door meerdere ongevallen

regionaal nieuws

Lof voor woningbouwactie vier gemeenten

Lof voor woningbouwactie vier gemeenten