Account
Logo
Zoeken
Zoeken
12.9 °C

2500 pillen,200 gram coke,2 kilo speed

vr 19 september 2008 14.39 uur

LEEUWARDEN - Een 23-jarige Wartener dealde ongeveer een half jaar lang, vanaf eind vorig jaar tot begin juni van dit jaar, harddrugs. Hij haalde de drugs -cocaïne, xtc en speed- uit Leeuwarden en verkocht het spul door aan kleinere dealers. Het meeste ging naar Wirdum, waar de verdachte ook op de Jopla -Jeugd Ontmoetingsplaats- harddrugs verkocht.

Donderdag stond de Wartener terecht bij de Leeuwarder rechtbank. Hij schrok zichtbaar van de eis van de officier van justitie: een jaar cel, plus zes maanden voorwaardelijk. De verdachte had volgens de officier dan ook 'onwaarschijnlijke hoeveelheden' drugs verhandeld.

Hij zou in die zes maanden 2500 xtc-pillen, 200 gram coke en twee kilo speed hebben verkocht. Het leverde hem naast zijn vaste inkomen een aardig zakcentje op, dat hij vooral gebruikte om de benzinetank van zijn auto te vullen. Verder kocht hij gereedschap en spulletjes voor de auto. 'Hij houdt van rondrijden in zijn auto', zei de advocate.

De Wartener weet wat drugs met een mens kunnen doen. Hij gebruik al vanaf zijn 16e, 17e jaar xtc en is al verschillende malen gestopt. De laatste keer dat hij dat deed, sliep hij drie dagen achter elkaar door. 'Ziet u wat het met uw lichaam doet?', vroeg één van de rechters. De verdachte had er nooit echt bij stilgestaan. 'Ik haalde het op en bracht het weg'.

Hij had de reputatie dat hij snel kon leveren. Hij had volgens zijn zeggen twee vaste afnemers. Toen de rechter doorvroeg, of er misschien meer vaste klanten waren, sloeg de Wartener dicht. Bij een huiszoeking, de verdachte woont nog bij zijn ouders, vond de politie een doosje met 151 xtc-pillen.

De Wartner had de pillen, met verschillende kleuren en opdrukken, opgespaard, als een soort trofeeënverzameling. 'De een verzamelt sigarenbandjes, de ander xtc-pillen', zei de officier ironisch. De eis -netto een jaar cel- was op maat, vond de officier. 'Dit is een straf die past bij zo'n enorme hoeveelheid'. Uitspraak over 2 weken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....

donderdag 21 september | 9 reacties

Tuinhuisje vat vlam in Kollum