Account
Logo
Zoeken
4.9 °C

Stichting opgericht voor Afghanistan

ma 1 december 2008, 18.56 uur

DRACHTEN - Vrijdag 12 december start officieel de Stichting Fardá die als doel heeft om de toekomst voor Afghanistan te ondersteunen. De oprichter van deze stichting is de 17-jarige Keihan Popal, VWO5 leerling van het Lauwers College in Buitenpost. De aanleiding om de stichting op te richten was een bezoek van correspondent Gijs Wanders aan het Lauwers College in Buitenpost.

Vorig jaar liet Gijs Wanders op het Lauwers College zijn reportage "Breekbaar Nieuws" zien. Dit was een verslag in de vorm van film, zang en muziek over Afghanistan. Keihan, van Afghaanse origine en al 8 jaar woonachtig in Buitenpost, werd hierdoor erg aangegrepen. Mede naar aanleiding hiervan ontstond het idee om een stichting in het leven te roepen.

Keihan heeft mensen om zich heen verzameld met wie hij de Stichting Fardá heeft opgezet. Doel van de stichting is het ondersteunen van Afghaanse hulpbehoevenden, financieel en materieel. Daarnaast wil Keihan de verbinding zoeken met andere stichtingen door gebruik te maken van elkaars kwaliteiten en zo een netwerk opbouwen van stichtingen ten behoeve van de toekomst van Afghanistan.

De stichting is juridisch inmiddels een feit en vrijdag 12 december zal de stichting dus officieel aan de buitenwereld bekend worden gemaakt..Deze start vindt plaats op de locatie van het Lauwers College aan de Hoefslag in Buitenpost. Een aantal eregasten op die avond zijn: de consul van Afghanistan sultan Mohamed Bonyad, Gijs Wanders, burgemeester Tjeerd van der Zwan, wethouder Sjon Stellinga, notaris Ebe Veerman en Tweede Kamerlid Farshad Bashir.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

regionaal nieuws

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien


regionaal nieuws

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten