Account
Logo
Zoeken
5 °C

Poiesz en Aldi verkopen bier aan jeugd

wo 3 december 2008, 18.55 uur

DRACHTEN - Een paar medewerkers van de supermarkten Poiesz en Aldi in Drachten hebben deze week bier verkocht aan jongeren onder de 16 jaar. Volgens de Nederlandse wet is het strikt verboden om alcohol te verkopen aan jongeren onder de 16 jaar maar sommige supermarkten in Drachten controleren amper de leeftijd. Sander Akkerman is student Media in Drachten en maakte samen met mede-leerlingen een reportage. Ze gingen met een videocamera op pad om te kijken of ze in een tussenuur bier konden kopen bij diverse supermarkten in Drachten. Bij twee slaagde het.

"We stuurden maandag scholieren van 14 en 15 gewapend met een geheime microfoon een supermarkt in. Van de drie supers kregen we in twee supermarkten gewoon alcohol mee" weet Sander Akkerman. De truc om bier te kopen is even simpel als verbluffend. Gewoon een ID-kaart met bijv. het geboortejaar 1994 laten zien en ervan uit gaan dat de kassière niet goed rekent. Een snelle telsom zou moeten aangeven dat de eigenaar van deze kaart 14 jaar moet zijn maar de medewerkers van de Poiesz en Aldi kwamen in het filmpje tot een andere conclusie....

Sander Akkerman moest donderdagochtend melden dat de video is verwijderd aangezien een aantal jongeren waarmee hij de video maakte nu na publicatie bakzeil kiezen en daarom het filmpje van internet wilden. De veertienjarige Marten die in de film meewerkt (en in beeld kwam) zegt geen moeite te hebben met de video alleen wel met het niet nakomen van zijn vooraf gemaakte afspraak om onherkenbaar in beeld te komen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

regionaal nieuws

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien


regionaal nieuws

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten