Account
Logo
Zoeken
12.8 °C

Ameland VAST op Koers

vr 5 december 2008, 14.46 regionaal

BALLUM - De gemeenteraad van Ameland stemt in met het Plan van Aanpak VAST op Koers dat de vier Friese Waddeneilanden hebben opgesteld. Vlieland, Ameland, Schiermonnikoog en Terschelling willen onder de naam VAST intensief en niet- vrijblijvend samenwerken.

Andere Amelander raadsleden maken zich vooral zorgen om de werkgelegenheid op het eiland. De samenwerking moet het liefst werk voor Ameland opleveren. Tineke Hemminga (PvdA) en Gunda Brunotte (CDA) benadrukken dat het in Harlingen geplande secretariaat klein moet blijven.

Piet IJnsen (Algemeen belang Ameland) wil niet eens denken over een secretariaat op het vaste land. “Het eilandgevoel moet bovenaan staan,” meent raadslid IJnsen. Hij wil een kantoor op een van de eilanden laten inrichten. “Een secretariaat op het vaste land is het begin van het einde.” IJnsen is ook kritisch over de samenwerkingsdeur die voor Texel wordt opengehouden. Wat hem betreft is het alles of niets. Texel doet helemaal mee met een samenwerkingsverband tussen de vijf eilanden of helemaal niet. Algemeen Belang Ameland stemt als enige fractie tegen.

Han van Heerde stemt namens de fractie van Ameland’82 in met het Plan van Aanpak VAST op Koers. Hij hoopt dat er “spijkers met koppen kunnen worden geslagen.” Het plan maakt een ronde langs de gemeenteraden van de vier Friese eilanden en wordt 11 december in de Eilander Raad behandeld.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
40.4%
Politiek ges!N  
6.8%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.4%
Dit zaakje s!nt  
8.7%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!