Account
Logo
Zoeken
9.9 °C

Drie overvallen in Drachten opgelost

wo 21 januari 2009, 11.34 uur

DRACHTEN - Drie overvallen die plaatsvonden in Drachten zijn door de politie opgelost. Er werden twee 17-jarige en één 18-jarige Drachtster voor de overvallen aangehouden. Naast de overvallen bekende het trio ook twee insluipingen en een aanranding. Het trio is door de rechter-commissaris op 14 januari in bewaring gesteld en zitten nog steeds vast. Ze zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

De overvallen
Op 29 december werd op de Hanebalken een buschauffeur overvallen. Twee gemaskerde mannen stapten in de bus en bedreigde de chauffeur met een nepwapen. De chauffeur overhandigde zijn geldlade, waarna de twee er vandoor gingen. Op Oudejaarsdag werd een snackbar aan de Hage overvallen door drie gewapende mannen. Een medewerker van de snackbar moest onder bedreiging van een nepwapen de kassalade openen. Eén van de overvallers griste het geld daarna uit de kassalade.

Op 9 januari liepen de mannen tegen de lamp. Deze keer overvielen twee gemaskerde mannen een sigarenwinkel Van Balen aan de Lange West. De eigenaar werd bedreigd met een mes. Er volgde een worsteling en de eigenaar raakte hierbij gewond. Uiteindelijk vertrokken de twee overvallers met een geldbedrag. Dankzij getuigen konden een 17-jarige en 18-jarige man later door de politie worden aangehouden.

Het duo werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. De politie startte direct een groot onderzoek en diezelfde avond kon nog een 17- jarige plaatsgenoot van de overvallers worden aangehouden.

Verhoor en onderzoek
De drie werden diverse malen verhoord. Daarnaast verrichtte de politie uitvoerig onderzoek, waarbij werd gesproken met getuigen en aangevers. Het trio bekende al snel dat ze in wisselende samenstelling de overvallen pleegden. Het geld van de eerste twee overvallen werd gebruikt voor uitgaan en de aanschaf van genotsmiddelen. Het nepwapen dat bij de eerste twee overvallen werd gebruikt, trof de politie in de woning van één van de verdachten aan.

Insluipingen en aanranding
Tijdens de verhoren bekenden de drie Drachtsters ook nog twee insluipingen in woningen aan de Zuiderdwarsvaart en De Uithof. Daarbij werden twee laptops en handtas met inhoud weggenomen. Het trio verkocht de buit en gebruikte de opbrengst weer voor uitgaan en genotsmiddelen. Ook bekende de 18-jarige dat hij in december 2008 op de Vogelzang een meisje onzedelijk had betast. Hij trok het slachtoffer van de fiets en betastte haar. Het slachtoffer verzette zich hevig en kon zo aan haar belager ontkomen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende

Gewonde bij botsing op Kolonieweg in Opende


kwijt / misdaad in je straat

Fiets gevonden in Buitenpost

Fiets gevonden in Buitenpost



regionaal nieuws

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

Fries zegeviert in hoger beroep bij gerechtshof

ondernemend nieuws

Frl Bewind jarig: 20 jaar!

Frl Bewind jarig: 20 jaar!




regionaal nieuws

Ree uit hek bevrijd door brandweer

Ree uit hek bevrijd door brandweer