Account
Logo
Zoeken
5.6 °C
Kreeft koopt VEC in Drachten
© WâldNet

Kreeft koopt VEC in Drachten

di 24 februari 2009, 15.48 uur

DRACHTEN - Kreeft Opleidingen BV uit Hoogeveen gaat het VEC aan de Knobben in Drachten kopen. Het bedrijf verzorgde altijd al Trials op het terrein van het verkeerseducatiecentrum. Het VEC wordt voor 1.5 miljoen euro gekocht van de huidige eigenaar, de heer Maris. Het centrum werd in 2004 gebouwd voor 2.4 miljoen euro en tot tweemaal toe ging de exploitant failliet. De laatste keer was in oktober 2008.

De provincie Fryslân is blij dat ze een partij heeft gevonden die affiniteit heeft met verkeer. Drachten kan de verkeersstad in de regio worden. Er waren meerdere partijen om het complex over te nemen maar voor gedeputeerde Adema was het belangrijk dat de toekomst van het VEC niet in het geding kwam. Het VEC en Drachten horen bijelkaar. Zo staat het dorp bekend om de shared-space en werd er eerder de aftrap van een proef met het alcoholslot gedaan bij. Tijdens een persconferentie in het VEC kon gedeputeerde Adema dinsdag ook melden dat het alcoholslot landelijk zal worden ingevoerd.

Nadat het centrum in 2008 de deuren moest sluiten, heeft de provincie meteen ingegrepen. De stichting Bevordering Vekeerseducatie werd gevraagd om tijdelijk het VEC door te laten gaan. Omdat de stichting niet btw-plichting was, werd vervolgens VEC Drachten BV opgericht. Deze BV zal door Kreeft Opleidingen worden overgenomen en wordt de exploitatie BV voor het VEC. De provincie Fryslân zal het gebouw gaan huren zodat diverse partijen hun intrek kunnen nemen in het centrum.

Het al 50 jaar lang bestaande Kreeft Opleidingen BV ziet een goede toekomst voor het VEC mede omdat ze altijd al Trials verzorgden in Drachten. Nu zal het aanbod rijopleidingen ook vergroot worden en kunnen vrachtwagenchauffeurs bijscholingen doen of in de vrachtwagen een slipcursus volgen. Kreeft Opleidingen wil gefaseerd het centrum weer opbouwen. Het gebouw zal plaats bieden aan onder andere de Stichting Bevordering Verkeerseducatie, het Cedin, VVN, de fietsersbond, Responsible Young Drivers en de Vereniging Verkeersslachtoffers.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen

kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij