Account
Logo
Zoeken
5.2 °C

Woninginbraken en diefstallen opgelost

wo 25 februari 2009, 9.07 uur

DOKKUM - Met de aanhouding van zes mannen en een vrouw uit Dokkum (17, 20, 22, 39, 39, 77 en 70) heeft de politie twee inbraken en tientallen fietsendiefstallen in Dokkum opgelost. Vier personen kregen proces-verbaal voor het plegen van woninginbraken en fietsendiefstal en drie mannen kregen proces-verbaal voor heling.

Woninginbraken
In augustus 2008 werd in een woning in Dokkum ingebroken. De daders kwamen binnen omdat de eigenaar de huissleutel aan de verdachte had gegeven om tijdens hun afwezigheid op hun woning te passen. Toen de daders eenmaal binnen waren, zagen zij de sleutel van de andere woning liggen. Zij namen ook deze sleutel mee en besloten om uit die woning ook nog eens goederen weg te nemen. Toen de bewoners thuis kwamen, bleek een groot gedeelte van hun inboedel te zijn gestolen. De goederen werden vervolgens verkocht. Voor deze diefstallen werden zes verdachten aangehouden.

Fietsendiefstallen
Naar aanleiding van het onderzoek naar de woninginbraken en een melding bij Meld Misdaad Anoniem is een vervolgonderzoek ingesteld naar de vele fietsendiefstallen die in Dokkum plaatsvonden. De diefstallen vonden plaats vanaf 2007 tot begin 2009.

Naar aanleiding daarvan werden vijf verdachten aangehouden op verdenking van deze diefstallen. Drie van deze verdachten waren ook verantwoordelijk voor de eerder genoemde woninginbraken. De verdachten bekenden tijdens de verhoren, dat zij in een periode van twee jaar, tussen de 80 en 100 fietsen hadden gestolen.

Van deze diefstallen kwamen 20 tot 30 aangiften bij de politie binnen. Van de overige gestolen fietsen werd door de eigenaren dus geen aangifte gedaan. De fietsen werden vervolgens verkocht aan vier helers uit Dokkum. Van de opbrengst van de diefstallen werd softdrugs gekocht.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen

kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij