Account
Logo
Zoeken
8.5 °C

Burgumer betrokken bij autodiefstal

do 26 februari 2009, 9.48 uur

LEEUWARDEN - Een zestienjarige Burgum is woensdagmiddag door de politie aangehouden nabij de Tuinen in Leeuwarden. Hij werd, samen met een 19-jarige man uit Groningen en 18-jarige uit Leeuwarden, aangehouden op verdenking van de diefstal van een auto. Deze Honda CRX werd dinsdag in Drachten gestolen.

De politie zag op een zeker moment de auto staan en het was meteen duidelijk dat het ging om het gestolen voertuig. De agenten besloten het voertuigen te observeren en ze zagen dat er drie personen in het voertuig stapten en wegreden. De auto werd gevolgd door de agenten. Op de Coopmanstraat kreeg het trio door dat ze door de politie werden gevolgd en ze reden vervolgens met hoge snelheid over het Cambuurplein en in hun vluchtpoging raakten ze een aantal geparkeerde auto's.

Via het Cambuursterpad reden de mannen in de richting van de binnenstad. Vanwege de hoge snelheid en het vele verkeer op de weg raakten de agenten uit het zicht. Vermoedelijk heeft de bestuurder op de Tuinen de macht over het stuur verloren en kwam met de gestolen auto tegen verkeerspaaltje tot stilstand.

De inzittenden sprongen uit de auto en vluchtten in de richting van de Sacramentastraat. Direct kon een van de verdachte door een motoragent worden aangehouden. Niet veel later werden ook de andere twee aangehouden. De drie verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten. De gestolen auto is in beslag genomen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

regionaal nieuws

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachten

Dorpen Oldtimer Evenement in Drachtenregionaal nieuws

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen