Account
Logo
Zoeken
4.5 °C

Verdachte: berouw na valse aangifte

ma 2 maart 2009, 17.32 uur

LEEUWARDEN - Toen hij op 13 februari vorig jaar met zijn auto tegen de vangrail knalde, nadat hij op de A7 bij Luxwoude eerst een andere auto had geraakt, was de 36-jarige Beetsterzwaagster in paniek. Hij heeft een verblijfsvergunning, maar hij wil ook Nederlander worden. Contact met de politie betekent dat hij dan sowieso vier jaar moet wachten voor hij in aanmerking komt voor naturalisatie.

Dus ging de man er vandoor, zijn auto achterlatend. Daar liet hij het niet bij. De volgende dag belde hij de politie: zijn auto was gestolen. Ook bij een tweede telefoontje, de politie vertrouwde de zaak niet, hield hij vol dat iemand anders er in zijn auto vandoor was gegaan. Ook lichtte hij de verzekering in. Ook daar werd hij in eerste instantie geloofd.

Dinsdag vertelde de Beetsterzwaagster dat hij uiteindelijk niet meer met de leugen kon leven. In september meldde hij zich opnieuw bij de politie. Ditmaal om zijn excuus aan te bieden en om te zeggen dat hij had gelogen. Het leverde hem een dagvaarding op van de officier van justitie en een dikke nota van de verzekering.

Die claimt ruim 7000 euro, onder meer voor de schade aan de vangrail en de wegsleepkosten van de auto. De officier van justitie had zijn twijfels: hij kon zich niet aan de indruk onttrekken dat de bestuurder op 13 februari had gedronken. De man werd al drie keer veroordeeld voor rijden met drank op. Deze keer kon de officier zijn verdenkingen niet hard maken.

Hij eiste een werkstraf van 100 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. De rechter nam de werkstraf over en legde 2 weken cel voorwaardelijk op, voor het verlaten van de plaats van het ongeval, het doen van de valse aangifte en de poging de verzekeringsmaatschappij op te lichten.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!