Account
Logo
Zoeken
K.V.Drachten

Kangoeroetalent in de dop?

di 3 maart 2009, 15.58 sportnieuws

DRACHTEN - Plezier, samenspel, individuele vaardigheden, maar ook maatschappelijke ontwikkelingen en normen en waarden zijn de voornaamste peilers van de Kangoeroeklup. Onder de bezielende leiding van vele vrijwilligers worden de verschillende spelletjes van Funny, Scoro, Jumper en Spurt één voor één afgewerkt in de Drachtster korfbalhal. De peuters en kleuters maken vroeg kennis met de korfbalsport èn met Korfbalvereniging Drachten/van der Wiel.

Zo’n drie jaar geleden is het KNKV gestart met een pilot voor de allerjongste korfballertjes; de Kangoeroeklup. Vanwege het grote succes kan iedere korfbalvereniging aan de slag met de Kangoeroes. En sinds november 2008 biedt ook Korfbalvereniging Drachten/Van der Wiel de jongsten eens per maand een korfbaltraining aan. Het concept is in het leven geroepen om kinderen van 3 t/m 6 jaar oud kennis te laten maken met de korfbalsport. De naam Kangoeroeklup is gekozen omdat een kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die je ook als korfballer nodig hebt zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. En de buidel biedt ‘bescherming en veiligheid’ aan de jongste leden! De Drachtster korfbalvereniging pleit voor een korfbalaanbod voor jong en oud, zowel in (top) competitieverband als recreatief. Dus op elke eerste zaterdag van de maand verwelkomen de vrijwilligers de inmiddels al 20 Kangoeroes in de Drachtster korfbalhal.

Voordat de Klup van start kon gaan, hebben enkele leden een clinic gevolgd om de oefenstof op verantwoorde wijze te kunnen aanbieden aan de groep jonge kinderen. KV Drachten/Van der Wiel heeft drie begeleiders voor de Klup die in het dagelijks leven werkzaam zijn in het onderwijs. Zij verzorgen om de beurt een training. Verder zijn er per groepje twee vrijwilligers van de vereniging en natuurlijk mogen de ouders gewoon mee doen!! De training begint met een openingsspel gevolgd door een gezamenlijk spel. Dan worden er groepjes gevormd. Met behulp van pillonnen, foamballen, pittenzakjes, basketballen, een dobbelsteen, een parachute, ballonnen, kleurpotloden en nog veel meer kleurrijk materiaal worden diverse onderdelen afgewerkt. Alle onderdelen, met een knipoog naar de korfbalsport. Uiteindelijk eindigen de Kangoeroes met een gezamenlijke dans ondersteund door het Kangoeroelied! De jonge Kangoeroes zijn dolenthousiast en kunnen niet wachten tot de volgende training. En ook na de zaalcompetitie gaat de Kangoeroeklup gewoon door!

Wanneer de jonge leden een kijkje willen nemen bij een Kangoeroebijeenkomst, kan dit op de eerste zaterdag van de maand van negen tot tien uur. Ze mogen twee keer gratis meetrainen om te kijken of het iets voor hen is. Wanneer ze definitief lid willen worden, bedraagt de contributie € 2,- per maand. Ze krijgen dan wel het officiële Kangoeroeklup t-shirt en ze ontvangen viermaal per jaar de nieuwsbrief! Bovenal zijn ze sportief bezig op een leuke, speelse wijze!

Link: www.kvdrachten.nl

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws