Account
Logo
Zoeken

KV Flamingo's doet goede zaken

ma 9 maart 2009, 21.29 sportnieuws

BOLSWARD - In de strijd tegen degradatie heeft kv Flamingo’s afgelopen zaterdag goede zaken gedaan. Van het hoger geklasseerde Westergo, de nummer drie van de ranglijst, won het Tamminga- achttal overtuigend met 9-14. De basis voor de overwinning werd in het begin van de wedstrijd gelegd. De Buitenposters zetten een voorsprong van 2-7 op het scorebord en bleven gedurende de gehele wedstrijd aan de goede kant van de score staan.

“Er wacht ons, na de winst van vorige week op Spannum, een tweede zware beproeving”, aldus coach Thea Sjoerdstra. De Buitenposters moesten dan ook winnen om de vijfde plaats te behouden en zo uit de degradatiezone te blijven.

Na een enthousiaste introductie van de twee spelersgroepen begon om 20.50 uur de wedstrijd tussen Westergo en Flamingo’s. Westergo opende de score, maar het was Amarins van der Meer die met een mooie inloopbal daar het passende antwoord op had. De Tamminga-formatie had het vizier op scherp staan in het eerste deel van de wedstrijd. Dit was dan ook te zien in de score.

Via doelpunten van het gehele herenkwartet kwam het vlaggenschip van Flamingo op een 2-7 voorsprong. De Bolswarders zetten vervolgens de achtervolging in en wisten driemaal op rij te scoren. Anneke Broekuizen mikte van grote afstand de bal in het mandje en zo werd met een 6-8 stand in het voordeel van Flamingo’s de rust in gegaan.

Direct na rust strafte Jelmer Attema het achterverdedigen van Westergo af door een kleine uitstarter te scoren en de voorsprong te vergroten naar 6-9. Daarna was het een poosje stuivertje wisselen. Beide ploegen wisten om en om de korf te vinden tot de stand 8-11. Vervolgens brak een doelpuntloze periode aan.

Het Buitenposter aanvalsvak kon de kansen niet in doelpunten omzetten, maar de verdediging had haar zaakjes goed op orde en wist continu de aanvallen van Westergo af te slaan. Uiteindelijk was het toch Westergo die de score heropende (9- 11) en toen brak de spannende slotfase aan.

Op dat moment benutte Henri Piersma een fraaie trekbal en wist Amarins van der Meer wel raad met de bal door een klein kansje te scoren. Het slotakkoord was voor André Bosma die van afstand scoorde. Al met al een belangrijke winst voor Flamingo’s richting het einde van het zaalseizoen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Treft de gemeente enige blaam?

Ja  
76.6%
Misschien  
13.7%
Nee  
9.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!