Account
Logo
Zoeken
14.4 °C
Foto: Geert Huisman

Groot transport bij Haitsma Beton

di 14 april 2009, 21.32 uur

KOOTSTERTILLE - Haitsma Beton verzorgde dinsdagavond weer een groot transport. Het bedrijf levert de pijlers en liggers voor de brug, die de dam naar de veerboot bij Lexkesveer bij Wageningen gaat vervangen. Het gaat om enorme gebogen pijlers van 60 ton, 9 meter hoog en 8 meter breed. Het betreft een design & constructproject, aangenomen door Ballast Nedam Infra Midden.

De brug aan de zuidelijke oever van de Rijn wordt 250 meter lang, opgebouwd uit twee landhoofden, negen paar pijlers en tien velden met tachtig kokerliggers van 25 meter waarvan twintig met een afgeschuinde onderzijde. De productie en het vervoer van de betonnen onderdelen vormt een grote uitdaging. Na de stort moeten de pijlers worden ontkist, gekanteld, op trucks geladen, op locatie gelost, Rechtop gezet en gemonteerd.

De brug is nodig, omdat de Rijn meer ruimte moet krijgen om toekomstig hemelwater (max. 16.000 kubieke meter per seconde) te kunnen afvoeren. Er ligt nu nog een dam naar de veerboot. Het grootste deel daarvan wordt vervangen door de brug. Naar verwachting is de brug in de loop van 2009 gereed.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerland

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerlandregionaal nieuws

ELP Smallingerland: 'Drugshandel op Marrekrite-steigers'

ELP Smallingerland: 'Drugshandel op Marrekrite-steigers'Poll: Zijn de schrikhekken effectief voor een veilige rotonde voor fietsers?

Ja  
26%
Nee  
74%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!