Account
Logo
Zoeken
10.1 °C
Foto: Harry van der Linde

Leerlingen maken waterkunstwerk

za 25 april 2009, 13.17 uur

DRACHTEN - Leerlingen van PCBO-basisschool De Voorde in Drachten onthulden vrijdag een bijzonder kunstobject aan de gevel van hun school. Het kunstwerk bestaat uit verfschilderijen die de kinderen de afgelopen weken op school hebben gemaakt in het kader van het waterproject ‘Alles Stroomt’. Doel van het lesproject is kinderen op een speelse wijze bewust te maken van het belang van schoon (drink)water.

In het kader van het lesproject hebben kinderen onder andere deelgenomen aan de landelijke sponsorloopactie ‘Wandelen voor Water’. De leerlingen van groep 7 en 8 hebben met zes liter water in hun rugzakjes een afstand van zes kilometer gewandeld. De opbrengst van de actie, € 1721,80, is bedoeld voor drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden. Daarnaast hebben kinderen bij het riviertje De Drait een gastles gevolgd over het thema: water.

Als afsluiting van het project hebben kinderen allemaal een verfopdracht gemaakt over wat water voor hen betekent. Dit onder leiding van de kunstenaars Hilda Klaassen en Jeanet Vermeer. Omdat PCBO De Voorde dit schooljaar twaalf en een half jaar bestaat is het de bedoeling om aan de hand van de kleine kunstwerkjes een groot kunstwerk te maken. Een blijvende herinnering aan het jubileum van de school en een mooi lesproject. Gurbe Douwstra heeft voor de gelegenheid een lied gemaakt.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Inbraak bij Kapsalon Promise in Drachten

Inbraak bij Kapsalon Promise in Drachten



regionaal nieuws

Verdwaalde schildpad gered van Drachtster straat

Verdwaalde schildpad gered van Drachtster straat

Poll: Worden eilanders anders behandeld door de lokale politie?

Ja  
54.6%
Nee  
19.9%
Geen idee  
25.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!





ondernemend nieuws

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp

Huis van de maand: Eendrachtsweg 10 in Garyp