Account
Logo
Zoeken
16 °C
Pinautomaat in Buitenpost geskimd
Foto: Geert Huisman |  Op het groene mondje plakken ze een apparaatje. Later kopiëren ze de gegevens op een blanco pas en wordt er gepind, vaak in het buitenland. De mensen die automaten skimmen zijn vaak maar loopjongens, de organisatie zit vaak ergens in Roemenië en Hongarije

Pinautomaat in Buitenpost geskimd

za 27 juni 2009, 20.11 regionaal

BUITENPOST - Een geldautomaat aan de buitenmuur bij Super de Boer in Buitenpost is het doelwit geworden van skimmers. De fraude bij de automaat van ABN Amro werd zaterdag ontdekt. De politie is aanwezig geweest en de automaat is na de ontdekking buiten werking gesteld. Hoe de skimmers precies te werk zijn gegaan is onduidelijk.

Bij skimming worden de gegevens van een pinpas gekopieerd. Meestal gebeurt dit met een klein apparaat dat geplaatst wordt op de gleuf waar de pas ingeduwd moet worden. De magnetische strip op elke pas wordt gekopieerd en opgeslagen. Tijdens het intypen van de pincode wordt met een camera of de ouderwetse 'meekijk-techniek' over de schouder de pincode afgekeken. De skimmers slaan later toe bij eventueel een andere pinautomaat met hun kopie van de pasen de bemachtigde pincode.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws