Account
Logo
Zoeken
14.1 °C
Foto: Geert Huisman

Brand Idsardi laait op tot grote brand

ma 29 juni 2009, 10.56 regionaal

TWIJZEL - De brand die maandagochtend ontstond bij Sierk Idsardi aan de Optwizel 27 is in de loop van de ochtend opnieuw opgelaaid. Het pand stond rond 10.45 uur in korte tijd in lichterlaaie en kan grotendeels als verloren worden beschouwd. De rookwolken waren tot in De Westereen en Dokkum te zien. Door de brand is verder een wietkwekerij ontdekt. Deze bevond zich in een houten garage bij de buren.

De brandweer had het aanvankelijk erg druk met het nat houden van de buren waaronder Autobedrijf Bruining aan de rechterkant. De ocassions, die buiten staan, zijn door de brand flink beschadigd. De brandweer heeft tijdens de brand opgeschaald tot een grote brand waarbij ploegen uit De Westereen, Drogeham, Buitenpost en de hoogwerker uit Dokkum ingezet werden. Tijdens het blussen was de doorgaande weg van Twijzel afgesloten voor het verkeer.

De brand van vanochtend was relatief klein in vergelijking met de tweede uitslaande brand. In de nacht was er brand ontstaan door broei in een hoop schoonmaakdoeken met was en olie. Deze brand werd in de vroege ochtend geblust maar helaas kennelijk niet afdoende. Niet veel later ontstond de tweede brand in de loop van de ochtend. Links naast de achterliggende afgebrande loods is tijdens de tweede brand bij de buren een hennepplantage ontdekt. De technische recherche van de politie is na de brand begonnen met een onderzoek naar de toedracht van de brand.

FOTONIEUWS
fotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuwsfotonieuws

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws