Account
Logo
Zoeken
13.9 °C

Zwembad De Welle tien dagen dicht

di 30 juni 2009, 13.08 regionaal

DRACHTEN - In verband met het plegen van groot onderhoud is het gehele Zwemcentrum De Welle gesloten van 6 juli tot en met 17 juli 2009. Het golfslagbad is weer geopend vanaf 18 juli. Het 50-meterbad daarentegen blijft gesloten tot en met 31 juli 2009. De werkzaamheden vinden in de zomervakantie plaats, omdat dit de minste overlast veroorzaakt voor het basisonderwijs, de leszwemmers en de zwemverenigingen.

De gemeente Smallingerland steekt bijna 900.000 euro in de opknapbeurt. De werkzaamheden bestaan uit groot onderhoud en energiebesparende maatregelen. Het onderhoudswerk omvat het vervangen van tegels, kitvoegen, schilderwerk binnen en buiten, vervanging van technische installaties en vervanging van delen van de dakbedekking.

Om weer 25 meter wedstrijden te kunnen organiseren, wordt in het midden van het 50-meter wedstrijdbad een nieuwe verplaatsbare brug geplaatst. Ook worden nieuwe startblokken en wedstrijdlijnen aangeschaft. Om duurzaam met de energie om te gaan zal over het buitenbad een afdekzeil gemonteerd gaan worden en zal energiezuinige verlichting worden aangebracht.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


Poll: Wat vindt u van het verbod op de verkoop van rookwaar in supermarkten?

Goede zaak!  
56.3%
Slechte zaak!  
37.5%
Geen mening  
6.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!