Account
Logo
Zoeken
14.4 °C

Hoge straffen drugszaak NO-Friesland

di 30 juni 2009, 20.59 regionaal

LEEUWARDEN - Dinsdag strafte de Leeuwarder rechtbank beduidend zwaarder in de tweede serie harddrugszaken die zich vorig jaar en begin dit jaar afspeelden in Noordoost Friesland. De zwaarste straf -24 maanden cel en omzetting van een voorwaardelijke straf in nog eens twee maanden celstraf- viel ten deel aan een 22-jarige Kollumer. Twee weken geleden zei de officier van justitie dat de man vanaf begin vorig jaar tot eind maart van dit jaar 'fors' in speed heeft gedeald.

Ook een inwoonster van Dokkum (44) kreeg twee jaar cel. De officier had drie jaar geëist. De vrouw heeft jarenlang in speed gehandeld. Een 24-jarige stadgenoot werd veroordeeld tot 24 maanden cel waarvan acht voorwaardelijk. De Dokkumer krijgt reclasseringstoezicht. In zijn zaak ging de rechtbank boven de eis van de officier uit.

Een 20-jarige inwoner van Buitenpost kreeg anderhalf jaar cel, plus zes maanden voorwaardelijk. Deze verdachte heeft twee jaar lang in speed en ghb gedeald. Een 21-jarige inwoner van Kootstertille kreeg 423 dagen cel, waarvan 360 voorwaardelijk. Het onvoorwaardelijke deel van de straf is gelijk aan de tijd die de Tilster in voorarrest heeft gezeten. De man heeft zich aangemeld bij een afkickkliniek. De netto winst uit de drugshandel -3050 euro- moet hij terugbetalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


Poll: Wat vindt u van het verbod op de verkoop van rookwaar in supermarkten?

Goede zaak!  
46.3%
Slechte zaak!  
48.8%
Geen mening  
4.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!