Account
Logo
Zoeken
12.8 °C

Vrouwen slaags - voorwaardelijke boete

wo 1 juli 2009, 16.09 regionaal

LEEUWARDEN - Het zal nooit weer goed komen, tussen de twee families uit Kollumerzwaag. Daar deden een 44-jarige Kollumerzwaagse en haar 19-jarige dochter op de zitting van de politierechter niet moeilijk over. De twee dames waren op 22 september vorig jaar met hun schoonzus -en tante- slaags geraakt. De moeder gaf de vrouw een schop onder het achterwerk, haar dochter had haar tante een klap in het gezicht gegeven.

Moeder en dochter liepen met hun hondje te wandelen toen de andere vrouw op hoge benen uit de auto stapte en op hen af kwam. Getuigen meenden gezien te hebben dat de vrouw met gebalde vuisten op de twee verdachten af liep. Moeder en dochter hadden zich vervolgens volgens eigen zeggen verweerd. Ze waren niet van plan om de door het slachtoffer ingediende schadeclaim van 250 euro te betalen. Een boete was geen probleem. 'Maar ik betaal geen cent aan haar', zei de moeder. Zover kwam het ook niet.

De rechter kon niet uit het proces verbaal opmaken dat de schoonzus letsel had opgelopen. Ook was in de claim niet voldoende duidelijk gemaakt dat de vrouw sinds het voorval slaapproblemen heeft. 'Dit is eigenlijk een zaak voor de Rijdende Rechter, niet voor het strafrecht', meende de officier van justitie. De officier adviseerde de vrouwen om zich maar wat in te houden en elkaar desnoods te ontlopen. De rechter veroordeelde moeder en dochter elk tot een voorwaardelijke boete van € 100 met een proeftijd van een jaar.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws





Poll: Wat vindt u van het verbod op de verkoop van rookwaar in supermarkten?

Goede zaak!  
47.2%
Slechte zaak!  
47.2%
Geen mening  
5.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!