Account
Logo
Zoeken
13.4 °C

Aardgasvulstation in Burgum

vr 3 juli 2009, 10.37 regionaal

BURGUM - Het eerste aardgasvulstation in de gemeente Tytsjerksteradiel komt te staan bij AutoSchat in Burgum. Het gemeentebestuur is erg blij met de komst van het station. Met het beschikbaar stellen van een subsidie van 30.000 euro geeft de provinsje Fryslân het laatste zetje om het tankstation mogelijk te maken. Eerder gaf de gemeente al 20.000 euro investeringspremie. Bovendien komt de gemeente met een regeling om het aardgas rijden te stimuleren.

Al langere tijd ijvert de gemeente voor het beschikbaar komen van een vulstation in de gemeente. Zonder een goed netwerk van aardgasstations zullen particulieren en bedrijven minder gauw zelf aardgasauto's aanschaffen. Op dit moment zijn er drie tankstations in de provincie, twee in Leeuwarden, één in Drachten en een viertal anderen zijn in ontwikkeling.

In Burgum wilde ondernemer Jan Schat zijn nek uitsteken door naast fossiele brandstoffen ook niet-fossiele aan te bieden. Aardgas is weliswaar een fossiele brandstof, maar loopt vooruit op het niet-fossiele biogas dat binnenkort op grotere schaal beschikbaar komt. Samen met Orange Gas gaat Schat nog dit jaar het vulstation bij zijn bedrijf in Burgum realiseren. Daar zal dan ook biodiesel beschikbaar zijn.

Om haar inwoners te stimuleren om op gas te rijden, heeft Tytsjerksteradiel een regeling in voorbereiding om aardgasrijders te stimuleren. Zodra het station in Burgum in werking is, zal de regeling gepresenteerd worden. Ook zet de gemeente het beleid voort om bij vervanging van bedrijfswagens zoveel mogelijk voertuigen op aardgas of niet-fossiele brandstoffen aan te kopen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws