Account
Logo
Zoeken
15.8 °C

Damwâldster komt nooit weer bij ex

za 4 juli 2009, 8.30 regionaal

LEEUWARDEN - Na de consumptie van de nodige biertjes en, zoals hijzelf aan de politie vertelde, 'een aantal liters wijn', was een 48-jarige Damwâldster eventjes helemaal de weg kwijt. De man zou op 20 december zijn ex-vriendin bij de keel hebben gegrepen, nadat hij eerst met haar had zitten drinken. En dat terwijl hij zijn maatschappelijk werker had beloofd dat hij niet weer bij de vrouw langs zou gaan. De Damwâldster kreeg vrijdag van de politierechter een werkstraf en een voorwaardelijke celstraf.

Achteraf besefte de man dat hij niet bij zijn ex langs had moeten gaan. Hij ontkende dat hij de vrouw had mishandeld. Volgens hem was hij zo dronken dat hij niet meer uit een stoel overeind kon komen. Toen de ex-vriendin hem wilde helpen, was hij bovenop de vrouw gevallen. De politie had echter gezien dat de vrouw striemen in de nek had. Volgens een getuige had de man het slachtoffer ook nog over een tafel gegooid en een klap onder het linkeroog gegeven.

De Damwâldster bestreed dat hij zijn ex had aangeraakt en dat hij haar 'kuthoer' had genoemd, zoals de getuige had verklaard. De rechter volgde zijn versie van de gebeurtenissen niet. Voor wat hij 'niet de meest slimme actie' noemde, bestrafte de rechter de man met een werkstraf van 30 uur en, als stok achter de deur, 2 weken cel voorwaardelijk. Het was één keer maar nooit weer, beloofde de verdachte. 'Ik zal er nooit van mijn leven weer komen'.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws