Account
Logo
Zoeken
15.3 °C

Grote politiecontrole Lauwersmeergebied

zo 5 juli 2009, 13.50 regionaal

LAUWERSOOG - De politie heeft zaterdag een gezamenlijke alcohol- en milieucontrole gehouden in het Lauwersmeergebied. Deze werd gehouden op het water en de op de wegen in het Groningse en Friese gebied. Aan deze actie werkte ook de waterpolitie van de KLPD (Korps Landelijke Politie Diensten) mee.

Op het water van de Waddenzee en het Lauwersmeer werd van 48 schippers een blaastest afgenomen. Niemand van de schippers bleek teveel te hebben gedronken. Tegen twee schippers werd een geldboete van 360 euro vanwege het varen met een snelle motorboot, terwijl men niet in het bezit was van een klein vaarbewijs.

Op de weg werden in het gebied in totaal 450 blaastesten afgenomen. Tegen drie automobilisten werd in verband met overmatig alcoholgebruik proces-verbaal opgemaakt. Een Duitse automobilist moest ter plaatse een geldboete van 300 euro betalen. Door het overschrijden van de maximum toegestane snelheid op de Kwelderweg en Lauwersmeerweg werden van twee automobilisten de rijbewijzen ingevorderd.

Verder kregen acht automobilisten een bekeuring voor te snel rijden. Twee bestuurders voor het niet dragen van een helm en vier bestuurders voor het niet dragen van een gordel.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws