Account
Logo
Zoeken
Fanfare Euphonia Europees Kampioen

Fanfare Euphonia Europees Kampioen

ma 6 juli 2009, 15.34 regionaal

INGWIERRUM - De fanfare CMV Euphonia Engwierum behaalde het afgelopen weekend in Rastede (Duitsland), tijdens de Rasteder Musiktage de hoogste puntenscore van het concours, namelijk 94 punten met lof van de jury en is daarmee Europees kampioen geworden. Voorzitter Tiemen de Vries van Euphonia ontving uit handen van de jury een gouden medaille en een vaandel, samen met het lovende juryrapport.

De beide gespeelde werken werden op een 10-tal rubrieken kritisch beoordeeld door een deskundige jury uit Duitsland en Denemarken en Oostenrijk. Per rubriek werd dan ook vaak het cijfer 9,5 gegeven.,maar ook prijkten er zelfs enkele tienen op het rapport.

Euphonia viel nogmaals in de prijzen, want de dirigentenprijs met het hoogste waardering ging naar haar dirigent Andries de Haan, die naast een zilveren bord met inscriptie, veel lof van de jury oogste. Als tweede , achter Euphonia, eindigde een muziekkorps uit België met 88 punten.

De Rasteder Musiktage is een jaarlijks internationaal terugkerend evenement en werd deze keer voor de 54e keer gehouden. De deelnemers kwamen uit een achttal Europese landen: Nederland, België, Duitsland, Griekenland, Italië, Oostenrijk, Polen en Tsjechië.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


Poll: Wat is beste voor de Trynwâlden?

Eén mega school voor christelijk en openbaar onderwijs  
42.6%
Twee grote scholen op centrale plek  
24.2%
Nieuwbouw voor zeven scholen  
23.8%
Geen mening  
9.4%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!